Wiosna Zdrowia - konferencja

2017 04 01 19.35.41Wróciliśmy z imprezy zorganizowanej w Katowickim Spodku przez Jerzego Ziębę i jego Fundację "Polacy Polakom" pełni wrażeń po wielu ciekawych spotkaniach i doświadczeniach.

Wielu z nich dostarczyli nam nasi odwiedzający stoisko Milówkowej Farmy Natury - stoiska gdzie wystawiliśmy po raz pierwszy oficjalnie całą gamę produktów wytwarzanych w oparciu o doświadczenia i wiedzę skrzętnie wykorzystaną do odtworzenia starych przepisów i sposobów wytwarzania produktów naturalnych przez nasze babcie i dziadków.

Zainteresowanie naszymi produktami było ogromne, cała ekipa miała dużo pracy, aby starać się zaspokoić głód wiedzy zainteresowanych osób. Przepraszamy za niedociągnięcia organizacyjne, ale naprawdę w ostatnim okresie działo się zbyt dużo aby wyjść na przeciw potrzebom i oczekiwaniom. Będziemy się starali skrzętnie zaspokoić oczekiwania zainteresowanych osób oraz uzupełnić braki organizacyjne.

Hitem imprezy stał się sok z brzozy który specjalnie przygotowaliśmy na czas imprezy, całe szczęście że udało nam się kosztem sporego wysiłku przywieź na drugi dzień kilkanaście litrów soku z ostatniego zbioru i dzięki temu zaspokoić zapotrzebowanie naszych drogich klientów. Przy okazji dokonaliśmy ciekawego odkrycia - prezentując nasz "Generator H+" wody redoksowanej - odkryliśmy że oryginalny sok z brzozy - taki świeży niemal prosto z drzewa osiągnął szczytowo poziom Redox  -496mV !!! Co prawda podnoszenie potencjału przy pomocy generatora magnezowego przy użyciu przez ok. 2-3 godziny przekroczyło poziom -500mV ale jak to porównywać do naturalnie powstałego soku , który wytworzył taki potencjał samoistnie w pniu drzewa? Szybkie uzupełnienie wiedzy w tym zakresie wskazało że to istniejąca naturalna pompa wodorowa powoduje nasycenie soku wodorem i tak nieoczekiwane podniesienie potencjału elektrycznego wody.

2017 04 01 09.23.41Na naszym stoisku pokazywaliśmy wiele doświadczeń i pomiarów zarówno zwykłej wody, również przynoszonej w formie wód mineralnych przez odwiedzających, jak i z wody dostępnej na obiekcie. Porównanie pomiarów jednoznacznie określało co jest dla nas zdrowe i pomocne. Nie było dla nas żadnym zaskoczeniem, że dużo gorszy parametr redoks miały wody mineralne różnego rodzaju niż nawet zwykła "kranówka" , ale kompletnym zaskoczeniem był tak niesamowicie korzystny poziom redoks soku z brzozy. Nie dziwi nas ta fama o zdrowotnym oddziaływaniu tego soku na nasze zdrowie - oprócz samego podwyższonego potencjału redoks i zawartości wodoru - co stanowi o potężnych właściwościach anty-oksydacyjnych tego produktu, nie bagatelną korzyścią dla nas jest cały szereg różnych substancji zawartych w soku. W zasadzie najzdrowszy zasób do stosowania prozdrowotnego występuje w fazie gdy sok zaczyna już wstępnie fermentować, ponieważ intensywne działanie różnych enzymów powoduje produkcję różnych bardzo korzystnych dla nas związków. Pewnym ekwiwalentem dla tego soku może być przygotowywana woda dzięki naszemu Generatorowi H+ - tu też byliśmy bardzo zaskoczeni - po kilku godzinach poziom uwolnionych cząstek wodoru był bardzo duży i poziom redoks wody przekraczał poziom -500mV. Cechą pozytywną stosowania tego rozwiązania jest jego niezależność od cykli natury - jak w soku z brzozy który możemy mieć dostępny tylko przez kilkanaście dni w roku.

Generator H+ - to produkt który powstał dzięki współpracy z jednym z kooperujących z nami zespołów naukowych - opracowana technologia na poziomie XXI wieku jest nowatorskim rozwiązaniem - wytwarzany metodą wytłaczania pręt jest nasączony cząsteczkami wodoru i cały proces musi się odbywać w osłonie specjalnych gazów szlachetnych - magnez jest metalem palnym - zapalenie się go to właściwie pełna katastrofa - gaszenie polega na oczekiwaniu na wypalenie się do końca a próba gaszenia wodą - może wygenerować nawet eksplozję - zawarty w wodzie tlen zasila znacznie proces spalania magnezu. Jak widzimy staramy się aby nasze działania opierały się również na najnowszych osiągnięciach naukowych, szczególnie tych które są związane z poprawą naszego zdrowia i szczęścia. Dlatego też nawiązaliśmy też kontakt z firmą o bardzo dużym potencjale naukowo-technicznycm - ProBiotics - producentem wielu produktów priobiotycznych, dysponującym niesamowitym kapitałem technologicznym i naukowym.

Właśnie tego rodzaju produkt wprowadzamy do naszej oferty jako uzupełnienie i suplementację dodatkową naturalnych produktów wytworzonych w na naszej farmie natury - soków z kapusty i buraczków. Opis pro zdrowotnych efektów picia takich soków to temat do oddzielnej publikacji, ale wsparcie tych naturalnych probiotyków zawartych w wymienionych sokach o dodatkowe szczepy będące wynikiem specjalistycznych prac naukowych - to prawdziwa bomba probiotyczna.

Zaproponowana Emulsja Probiotyczna zawiera najnowsze efekty prac naukowych i badań nad probiotykami i ciężko w skrócie opisać jak można wesprzeć regeneracje organizmu po przewlekłych i ciężkich schorzeniach, gdy często mamy zniszczoną - często nawet w całości florę bakteryjną w naszych jelitach np. po intensywnych kuracjach antybiotykowych. Tu pracuje natura - wszystkie szczepy są pochodzenia naturalnego, dobrane optymalnie do stosowania jako probiotyki do naszego organizmu. Podkreślam że są one całkowicie wolne od modyfikacji genetycznych.. Wkrótce będziemy się starali zaoferować do zakupu analogiczne produkty do zastosowań jako wsparcie w gospodarstwie domowym i suplementacji zdrowotnej.

Chciałbym tu przeprosić za błędnie podaną informację o sposobie używania tej Emulsji - prawidłowo powinno się przed użyciem soku wlać zawartość buteleczki do soku i w zasadzie można użyć tego soku do picia bezpośrednio po zaaplikowaniu. Flora bakteryjna zawarta w tym suplemencie zaczyna pracować już od momentu wypicia - temperatura ciała i środowisko kwasowe uaktywnia probiotyki. Najbardziej optymalne rozwiązanie do dolanie Emulsji do jednego soku i jego wypijanie w ramach potrzeb, a następnie wlanie pozostałej części do drugiego soku i kontynuowanie stosowania. Sok powinien po otwarciu być przechowywany w chłodnym miejscu - błędnie wskazywałem potrzebę utrzymania temperatury pokojowej - szczepy te są aktywne i zapewnienie im warunków rozwoju może doprowadzić do zbyt intensywnego rozwoju co może zmienić smak i wygląd soku - co nie stanowi oczywiście żadnego zagrożenia, ale zmienić może walory smakowe :).

Zamieszczam tu informację bardziej szczegółową o samej emulsji. Przepraszam za brak takiej na miejscu - w Katowickim Spodku.

Postaramy się jeszcze zamieścić więcej szczegółowych informacji o tych probiotykach i bardziej szczegółowym składzie Emulsji Probiotycznej

ESENCJA PROBIOTYCZNA

SUPLEMENT DIETY
Przygotowany na bazie 11 żywych i aktywnych gatunków pożytecznych mikroorganizmów i ich metabolitów.
Cert. GIS-BŻ-Ż-4230-1345-3/MM/10

Esencja ProBiotyczna™ powstaje w procesie fermentacji kompozycji kilkunastu szczepów z gatunków probiotycznych mikroorganizmów i zawiera również ich metabolity.

Wybrane do kompozycji pożyteczne mikroorganizmy występują powszechnie w naturze i nie są modyfikowane genetycznie.

Dzienna porcja Esencji ProBiotycznej™ wspomaga utrzymanie równowagi
w mikroflorze ekosystemu przewodu pokarmowego.

1 łyżka stołowa (15 ml) zawiera min. 4,5 x 106 bakterii probiotycznych
1 łyżeczka (5  ml) zawiera min. 1,5 x 106  bakterii probiotycznych 


UWAGI:
W wyniku naturalnych procesów w
Esencji ProBiotycznej™ mogą wystąpić niewielkie zmiany koloru, zapachu, smaku oraz wytrącanie się osadu na dnie butelki i nalotu „białego grzybka” na powierzchni. Nie wpływa to na skuteczność jej działania.

SKŁADNIKI:
Rewitalizowana, niechlorowana woda, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, probiotyczne kultury SCD, koncentrat soku z jagód, wiśni i granatów.

Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów zawarte w Esencji Probiotycznej™:

Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. delbrueckii, L. fermentum, L. plantarum, Lactococcus diacetylactis, Enterococcus lactis, Bifidobacterium animalis, B. bifidum, B. longum,  Streptococcus thermophilus, Saccharomyces cerevisiae, Bakterie kwasu mlekowego   2.3 x 106 cfu/ml Drożdże   1,7x 105 cfu/ml

Kolejnym elementem naszej nowej oferty były również octy jabłkowe - wykonane w 100% z naturalnego soku jabłkowego  technologii naturalnej fermentacji. Uzupełnia to naszą ofertę pro ekologicznych i naturalnych produktów które zdobyły tak duże uznanie i zainteresowanie, czyli Octy Wieloowocowe i flagowy niemal produkt - Ocet Balsamiczny. Ocet Balsamiczny - produkt opracowanej przez nas w 100% naturalnej technologii "balsamowania" octu przez jego kondensowanie w technologii nie powodującej żadnych zmian strukturalnych w samym produkcie przez zamrażanie, podgrzewanie, obniżanie ciśnienia - wykorzystując głównie zjawisko waporyzacji czyli naturalnego odparowania wody z produktu. Zastosowanie dębowych beczek - to dodatkowe atuty smakowe. Ilość pozytywnych ocen produktów octowych oferowanych przez nas jest bardzo duża - poprawa samopoczucia i sił witalnych stało się normą i wspieranie procesu leczenia według wskazań medycyny akademickiej naszymi suplementami prowadzi do przyspieszenia regeneracji organizmu po przeżyciach z chorobami i efektami działań kuracji.

Wspomniane wyżej soki : z kapusty i buraków - to następny hitowy produkt. I całkowita nowość w naszej ofercie. Wsparta specjalistycznymi priobiotykami stanowi niesamowitą bombę regeneracyjną flory bakteryjnej w jelitach. Ale to nie jedyne właściwości. Soki z buraka spotkały się już z wieloma badaniami naukowymi i mają cały szereg pozytywnych ocen jako skuteczny produkt wsparcia leczenia nowotworów. Oferowane przez nas soki to produkty w pełni naturalne i spełniające wysokie wymogi norm produktów ekologicznych. Obecnie aby spełnić wymogi zaprezentowania na naszych produktach znaku certyfikacji Eko - czekamy na zakończenie procedur formalnych. Niestety jest to proces długotrwały i związany z czasochłonnymi procedurami.

Zainteresowanie produktami przerosło nasze oczekiwania, mieliśmy niewiele chwil wytchnienia, jedynie podczas ciekawych wykładów, które przyciągały tysiące uczestników konferencji. Chęć służenia informacjami i udzielania wyczerpujących odpowiedzi pełnym zaciekawienia odwiedzającym, nie pozwoliła nam niestety wziąć udziału w niezwykle ciekawych prelekcjach. Z tego co słyszeliśmy, była tam bardzo gorąca atmosfera :) i cały szereg niezwykle ciekawych wykładów gości- lekarzy, naukowców z całego świata.