Ocet balsamiczny

Ocet balsamiczny

Taki ocet balsamiczny, jaki my oferujemy, jest jedynym i pierwszym w świecie zrobionym bez żadnych konserwantów bez użycia wysokiej temperatury, pirosiarczanu potasu ani żadnych E, natomiast za zachowane witaminy i antyoksydanty.

Koszt octu balsamicznego na rynku firmy Modena 12-letniego z beczki dębowej to 400zł za 0,5 litra a 5-letniego to 250zł za 0,5 litra.

Jest on zrobiony z moszczu winogronowego podgrzewanego w kadziach do temp. 100stC, a więc nie zawiera żadnych antyoksydantów ani witamin. Większość enzymów roślinnych i molekuł zostaje zabita.

Natomiast nasz ocet również z beczki dębowej zrobiony jest techniką ewaporyzacji – zimnego odparowania, a więc zawiera wszelkie wartości. Ocet taki ma ok. 3% stężenia kwasu oraz 3,5pH i nie powinien się psuć. Do takiego octu nie można nalać wody w celu rozcieńczenia, ponieważ się zepsuje lub wybuchnie w butelce. Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce.

Przy spożyciu można dodać na pół szklanki wody 1/2 łyżeczki octu balsamicznego w celu zakwaszenia żołądka lub dodawać do potraw.

Ocet nasz powstaje z 3 ton jabłek. Uzyskujemy z tego 1400 litrów soku, a z tego soku powstaje wino jabłkowe, które podczas fermentacji tlenowej zamienia się w ocet, który następnie poprzez odparowanie w beczce staje się octem balsamiczny, a więc z 1400l zostaje go ok. 400l.

Tak więc 1 butelka 0,5l octu balsamicznego to 4kg jabłek. Dzięki odparowaniu wody mamy taki gęsty oleisty ocet zawierający garbniki, witaminy, antyoksydanty i enzymy żywe roślinne, które leczą i naprawiają nasz organizm.

Grzegorz Śleziak

tel. 507 005 195

facebook: https://www.facebook.com/bialy.saibaba

i Biały Saibaba Leczy Siebie